fbpx
In the Media

How To Live in Denmark in Politiken

In an article about whether the Danish reputation for being the ‘world’s happiest country’ helped attract tourists, Politiken asked Kay Xander Mellish what she thought.

»Jeg får mange spørgsmål fra folk i udviklingslande, og for dem er lykkemålingerne ikke så vigtige – de vil bare gerne til Danmark for at tjene godt. Men jeg får også mange spørgsmål fra folk i USA og andre lande, hvor mange i forvejen har det godt, og blandt dem er der stor interesse for, at danskerne er verdens lykkeligste folk«, siger Kay Xander Mellish.

Hun har netop udgivet en humoristisk guide til udlændinge om at bo i Danmark. Hendes forklaring på dansk lykke er, at man i Danmark har tilrettelagt livet, så mange har tid til både job og familie.

»I Danmark har man en balance mellem arbejde og fritid, som man slet ikke har, når man som jeg boede på Manhattan i New York, hvor alle konkurrerer med hinanden om alt fra jobs til lejligheder og kærester«, siger Kay Xander Mellish.

I sin bog ’How to Live in Denmark’ gør hun dog også op med misforståelser om danskernes lykke, som mange har.

»Især venstreorienterede amerikanere er meget optaget af, at sundhedsvæsnet og uddannelsessystemet i Danmark er gratis, som de siger. De sætter sig slet ikke ind i, at man faktisk betaler en langt højere skat og moms for at have det på den måde«, siger Kay Xander Mellish.

Read the Politiken article featuring How to Live in Denmark

Previous Post Next Post

You Might Also Like