fbpx
Denmark and the USA, In the Media

Kongressen.com: Forskelle på virksomhedskulturen i Danmark og i USA

Forskelle på virksomhedskulturen i Danmark og i USA var på agendaen når Kay Xander Mellish når blev interviewet af Kongressen.com.

Kay Xander Mellish, amerikansk forfatter og business coach, som har boet over ti år i Danmark og er aktuel med bogen “Working with Americans: Tips for Danes” and “Working with Danes: Tips for Americans”.

Hun siger, at entusiasme og positiv feedback er altafgørende for at få forretningssucces i USA, også selvom det gælder en rutineopgave. Ellers kan du blive opfattet som uinteresseret eller ligeglad.

Hvad er de primære forskelle på virksomhedskulturen i Danmark og i USA?

“En af dem er hierarki. I Danmark elsker vi fladt hierarki. Selvom en person er to niveauer over vores eget, går vi gerne direkte til ham eller hende.

“Amerikanerne er meget mere beskyttende i forhold til deres hierarki. De er succesorienterede og mener, at man når kun til tops, hvis man har særlige evner og talenter. Så hvis man oplever at blive omgået, bliver det set som meget respektløst,” siger Kay Xander Mellish.

Hun tilføjer, at Amerikanere forventer at få klare målsætninger på de opgaver, de får. Hvis du ikke selv er sikker på den præcise målsætning, så inddrag dine amerikanske samarbejdspartnere i at definere dem og husk at følge op.

Og Kay siger, at i USA forventer kunder at få hjælp omgående. Sørg for at det er muligt for dem at få kontakt til jer, og at medarbejdernes ferie overlapper hinanden. “Det duer det ikke at spise en amerikansk kunde af med, at Jens er på ferie i tre uger, og at kunden ikke kan få hjælp, før han er tilbage,” siger Kay Xander Mellish.

Læs mere om forskelle på virksomhedskulturen i Danmark og i USA på Kongressen.com.

Lær mere om Kay Xander Mellish, Amerikansk foredragsholder i Danmark – “Helping Danes and Americans Work Better Together.”

Køb Kay’s bøger, “Working with Americans: Tips for Danes” og “Working with Danes: Tips for Americans” på Saxo, Amazon, Google Books, Apple Books eller Kays webshop.

Previous Post Next Post

You Might Also Like